Hvorfor er det lettere at gå i biffen?

Jeg ved ikke hvorfor, men det føles så meget mere tilgængeligt og nemt lige at smutte en tur i biffen, er det ikke rigtigt?  Skal man i teatret, er det mere noget, man planlægger længere tid i forvejen. Og får man en halv-elendig oplevelse på de skrå brædder, bliver man også mere skuffet. En dårlig film får et lille ‘pyt’ og betyder ingenting for min fremtidige lyst til biffen-børge, men et dårligt teaterstykke kan ødelægge min teater-trængsel længe frem.

Unfair. Egentlig. Og det særligt ufede er, at hvis vi ikke tager i teatret, går vi glip af noget ret fantastisk. For når teater er godt, er det ikke bare godt, men potentielt nærmest magisk.

Det sker jo lige dér. I dette nu. Foran mit ansigt og åbne hjerte. Og det sker ikke på samme måde i morgen. For i morgen er publikum et andet, spillerne er måske mere distræte eller kemien mellem os og dem er bare mere besværet.

Det er levende og alt kan ske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *