De Hovedløse på Republique

Lys i mørket: Kasper Dalsgaard, der spiller Marcel, lyste som en ægte stjerne.

Stykket, der er på besøg fra Mungo Park, har ellers fået flotte anmeldelser, men jeg må indrømme, jeg synes, det var temmelig svært at komme igennem.

Jeg kedede mig ærlig talt bravt fra start til slut og kunne hverken mærke fortællingen eller den familie, den var spundet op omkring. Måske er det mig, men jeg synes, det var teatralsk og kunstigt på den ufede måde.

Historien foregår i Frankrig og handler om de gule veste-oprøret, Macrons brændstof-afgifter og folkets kamp mod ulighed. På trods af et vedkommende tema, et højt tempo, heftig musik, masser af eksperimenterende foto- og video-virkemidler og energisk spil gabte jeg mig hele vejen igennem.

Jeg kom aldrig tæt på de mennesker, det handlede om, og stykket blev ikke på noget tidspunkt hverken medrivende eller vedkommende. Jeg forstod ikke, hvorfor så mange gav stående klapsalver til sidst. Suk…

EN GOD TING, DOG: Spilleren Kasper Dalsgaard, der spiller den yngste bror, Marcel, lyste op som en ægte stjerne. Ham må vi hellere holde øje med.

Stykket er udlånt til Republique til den 18. februar og vender tilbage til Mungo Park i april/maj. Her finder du billetter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *