Velspillet, sjov og mørk Enetime på Sorte Hest

Der er skuespil i verdensklasse fra alle tre kombattanter: Sarah Boberg, Rosalinde Mynster og  Mads Wille, hvis du spørger mig. Alene af den grund er stykket værd at se.

Du kan sagtens tage ind og se Enetime. Det er mørkt, sindssygt godt spillet, sjovt endda og tankevækkende. Personligt har jeg stadig mere ubetinget kærlighed til et andet stykke, som Ionesco også har skrevet: Den skaldede sangerinde, som forhåbentlig kommer op igen på Hesten. (Det er SÅ sjovt det stykke). Men hey – Enetime er også værd at se. Især hvis man – ligesom jeg – er vild med det absurde teater.

Måske kender I Samuel Becketts absurde klassiker: Mens vi venter på Godot? Det var det stykke, der gjorde, at jeg for evigt og altid vil elske det absurde teater, der i mit hoved giver så utroligt meget mening.

Nå. Tilbage til Enetime. Det handler om magt. Og magtmisbrug. Og om en ellers i udgangspunkt velmenende lærer, der bliver smittet af magtsyge. Eller måske har han bare hele tiden været sitrende psykopat. Han går i hvert fald mere og mere amok i løbet af den privattime, han har med sin elev. Det kan jeg vist godt sige uden at afsløre noget. Og måske har der været flere før hende?

Stykket er skrevet lige efter 2. verdenskrig og trækker tråde tilbage til det fatale magtmisbrug Hitler og nazisterne begik. Lærerens husbestyrerinde repræsenterer så alle os, der gør den slags muligt. Samfundet, der lader det ske.

Stykket er godt nok dystert. Men det er også ret sjovt. Vi grinede en del. Og MAND, hvor spiller de godt. Især Mads Wille som psyko-lærer er dybt, dybt imponerende. Hatten af for ham.

Du kan se stykket til og med den 29. november og købe billetter her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *