Elsker, elsker, elsker En Skærsommernatsdrøm på Betty Nansen

Jeg er vild med Niels Ellegaard i rollen som slick-selfie-pappa-hertug. Fotos: Emilia Therese.

Det her stykke skal du se!
Det skal du bare. Og skynd dig, for jeg er sikker på, der pludselig er udsolgt. Det er SÅ sjovt. Og hæsblæsende. Og vildt. Og velspillet. Og aktuelt. Og vel-iscenesat. Og fik jeg sagt sjovt? Du kan købe din billet her.

Her er Shakespeare opdateret. Og man kan mærke, spillerne elsker deres roller. De ejer dem troværdigt og tåretrillende morsomt. Der sker noget HELE TIDEN, og dét, der sker, er fedt. Den gamle historie fra 1600 (!) om jalousi og kærlighed, der skifter hænder og går fra varm til kold på et øjeblik, virker evigt aktuel.

Vi filmer os selv, ergo findes vi.

Now I love you. Now I dont. Bare tænk på swipe-kulturen. Og hele vejen gennem stykket filmer karaktererne hinanden, poserer for perfekte selfies og skifter ‘dybe’ venskaber ud, hvis det passer bedre ind i narrativet om det perfekte liv. Og oveni den virkelig, virkelig fede iscenesættelse har yndlings-Line Knutzon været inde og rode og regere og tilføje nye scener, og de sekvenser er fuldstændig eminente, hvis du spørger mig.

De er sindssygt sjove de tre maskotter, Line Knutzon har tilføjet. Dem vil du også elske, er jeg sikker på.

Hele salen boblede over af grin i selskab med disse tre maskotter, en kæmpe-mus, en bjørn og et gigant-egern, der skal underholde hertugen eller dø. Også her er forestillingen super aktuel og vedkommende – blandt andet omkring den krænkelseskultur, vi står midt i lige nu. For de tre maskotter kan det fx være svært at stable en god forestilling på benene, når der er stemning for, at instruktøren ikke må give spillerne kritik…

Kritik får stykket ikke af mig. Jeg ELSKER det fra start til slut. Både den moderne musik, måden spillerne gav den fuld gas, kostumerne, selfie-kameraerne og det hele. Jeg synes klart, du skal tage ind og se det. Det er et af de særligt gode, du bare ikke vil gå glip af. Sidste spilledag er 9. november.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *