Inspirerende Utopias Lost And Found i Møllegade

Det er en vild blanding af musik, papirklip, videoeffekter, malerkunst, dokumentarfilm og kreativ brug af rekvisitter, du kan opleve lige nu – og indtil den 12. september – på Litteraturhaus på Møllegade, hvor Får 302 inviterer til gæste-teater-event.

Jeg forstod ikke det hele. Det gjorde jeg virkelig ikke. Bare ordet ‘utopi’ giver mig et sløret blik. Og der var flere gange høj musik oveni replikker på andre sprog, som var svære at fange i larmen. Men jeg synes alligevel, det var både betagende og inspirerende indimellem. De mange fortællegreb var så kreative. Jeg elskede for eksempel, da et stort stykke papir blev til et skræmmende og alt-fortærende verdens-VÆKST-monster. Eller da live-optagelser af stablede mini-pap-æsker og to små pap-figurer, belyst med lommelygter blev skudt op på et lærred foran os, hvor de forvandlede sig til to menneskers magiske kærligheds-vandring i en by.

Der var mange små historier. Om at høre til og stå udenfor. Om at miste det fællesskab, man var en del af. Som indbygger i en britisk mineby, der pludselig lukker. Som outsider i EU. Som borger i et Jugoslavien, der bliver splittet og delt. Eller som ung mand, der lige er startet på livet og legen, fællesskabet og kampen for fremtiden og er i fuld gang med sin uddannelse på skuespilsskolen, men pludselig bliver så syg, at han må isoleres fra hele den verden, han var ved at indtage.

De sang. Malede. Legede med lygter, lys, lyd og legetøjsbiler og detaljerede papirklip, der blev virkelige og effektfulde, når de blev filmet og projiceret op på hvide vægge.

Ramte det hundrede procent plet? Nej. Det synes jeg ikke. Men jeg synes, det var ret fint, meget energisk og super kreativt – på ingen måde kedeligt og bestemt værd at se.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *